Vypouštěcí šroub olejové vany

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Byzon

Vypouštěcí šroub olejové vany

Příspěvek od Byzon »

Zdravím, kozíka mam chvili a chtěl jsem vyměnit olej, ale lehnu pod to a misto tvaru torx tam mam takovy zaobleny torx, že se v tom torx celkem protáčí, o hrany se jen jemně zadrhne :( nesetkal jste se s tim už někdo?
Mam koupeny novy šroub, ale potřebuju demontovat ten stary..
NoX

Příspěvek od NoX »

na hulvata! :-D odvrtat, pripadne tam natvrdo kladivem namlatit vetsi torx, povolit, a vyhodit

pripadne jeste tyhle srouby nejsou dotazeny na silu, tak vzit sykovky kleste, a tema to zkusit
Byzon

Příspěvek od Byzon »

přijde mi, že je tam dost festovně zatáhlej. ještě to zistra zkusim těma kleštama, ale pochybuju. Ten vetši torx by tam šel? je to celkem tvrdej matroš ten šroub myslim. No novej sem objednal už s vystupkem na trhák aby se to už nestalo :) a jestli odvrtat, s tim ja moc dobry zkušenosti nemam s mima rukama :D
Tiger.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s »

POkud si šikovnej tak odvrtat a máš vyhráno téměř .nebo na něj navařit matku . pokud máš čím
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát :D )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up

C20XE IN STOCK :pifko:
mengic333

Příspěvek od mengic333 »

Narval som tam kladivom o cislo vecsi torx a potom to islo. Len som pouzil este pol metrovu paku z trubky.
Koza B 1,2 16V 1999
Byzon

Příspěvek od Byzon »

zitra to budu zkoušet v praci zas.. ještě mi teď tata radil že mužu zkusit k tomu dat šroubovat ke hraně vnějšího kolečkatřeba a zkoušet klepat po směru uvolňování, že by to mohlo trošku povolit.. tak taky zkusim, bohužel přivařit to nemam jak :( v nejhoršim ještě zkusim tam namlatit 45ku torx, ale tomu moc nevěřim že se mi to povede
Haniz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haniz »

muzes zkusit taky inbus ten se taky obcas chyti jak je zpravna velikost :D
Nenachčiješ proti větru :-D
Byzon

Příspěvek od Byzon »

taky možnost, vyzkoušim., zatim děkuju všem za typy ;)
Byzon

Příspěvek od Byzon »

tak dnes jsem to prubnul. tloukal jsem do toho tim kladivem přes takovej jehlan mohutnej a tim to trošku povolil, pak tam zamlatil ten větši torx tahal tak až sem se skoro posral a povolilo to :) tak necham vykapat, vyměnim vložku filtru, chci dat novy šroub. Lehnu pod to auto začnu ho tam šroubovat a jak už se bliži k dotahovani tak slyšim jakoby tam dřel trošku s pískem nebo tak a než sem se nadal, upadla hlavička :-D naštěsi vzorek torxu je hloubější než ta hlavička tak to šlo v poho vymontovat, tak sem tam dal zas ten starej, když už měl udělanej novej vzorek na větší torx :-D moc sem ho neutahoval a je to v poho zatim. Ještě jsem měl novej ten na trhák , ale tomu by čouhala hlava asi 1cm a to se bojim že bych někde urval..

Děkuju všem mockrát za nápady a rady
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
NoX

Příspěvek od NoX »

dotahoval si ten sroub moc na silu. a taky musis napred procistit zavit, pomaha to! :-D kazdopadne , sroub na vane se dotahuje jen malou racnou, a na silu ruky, zadny paky...
Byzon

Příspěvek od Byzon »

očištěno to bylo
a to utahování, pravě že vubec, vubec jsem nezabral a ještě se to ani neztuhovalo. šlo to pořad lehce (rukou) pak sem vzal torx, jemně točím protože rukou už mi to vykluzovalo, a najednou hups a je to dole :D opravdu žadná síla v tom ještě nebyla, to ten starej sem utahl trochu silou ruky a ten v pohodě, spíš ta kvalita materialu no
NoX

Příspěvek od NoX »

tak pak asi vada materialu, nejaka prasklina, nebo neco, s tim uz tezko neco nadelas...
Byzon

Příspěvek od Byzon »

jj vada materialu, co už, pudu zkusit esi mi ho vymění, když ne, tak o nic nejde nějakých 70 kč..hlavně že mam novej olej :)
Matrix

Re: Vypouštěcí šroub olejové vany

Příspěvek od Matrix »

Trošku oživím tohle téma, můžete mi pánové poradit jaké číslo torxu tam v originále je ? Zajedu si ho do Hornbachu koupit ať už můžu taky vyměnit olej :)
Opel Corsa 1.0 12V 40 kW, X10XE, 1998, 3dv., 155.000 km
Matrix

Re: Vypouštěcí šroub olejové vany

Příspěvek od Matrix »

Nikdo neporadí ? :-( Může mi alespoň někdo potvrdit torx T-45, což jsem našel někde na zahraničních webech ? Ale taky lidé tápali.
Opel Corsa 1.0 12V 40 kW, X10XE, 1998, 3dv., 155.000 km
Odpovědět