Zadní ostřikovač

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
SimsonCZ

Zadní ostřikovač

Příspěvek od SimsonCZ »

tak po roce zase tu, opět se dělá na autě, které jsem asi rok užíval bez jakéhokoli zásahu...
(jeden z mnoha) problémů je ostřik zadního okna - při stlačení páčky stěračů slyším, jak motorek pracuje, ale žádná voda na okno neteče - jakoby byla prázdná nádržka. Tak buďto má zadní okno vlastní nádržku na vodu(?), nebo nevím... nějaké nápady? :)
Pavča

Re: Zadní ostřikovač

Příspěvek od Pavča »

Nejspíš ti to někde teče mimo. Oddělej krytku levého zadního světla jestli tam nemáš natečenou kapalinu. Nejčastěji to odchází v přechodce do zadních dveří,je tam spoj,ale už jsem vyděl i v těchto místech zlomenou tu hadičku. Nebo postav auto na suché místo a podrž chvilku ostřikovač a ta kapalina někde musí vytýkat. Pokud neteče vůbec,tak tipuji na ucpanou trysku na okně.
System

Příspěvek od System »

jak řiká Pavča, nejčastější je to opravdu v kloubu nad kufrem (schovany s kabelama v takovy gumě nalevo).Já to tam opravoval 3x a ted na to už kašlu,zadní okno se zas tak neprasí. A pokud by ti to neteklo ani tam a budeš chtít novej motorek, tak můžu poslat (koupil jsem novej pže jsem myslel že nefunguje,ale byly jen špatný trysky)
i s malým autem jde zahrát velký divadlo
SimsonCZ

Příspěvek od SimsonCZ »

motorek šlape, to jsem psal, že je slyšel. Voda nikde neteče... takže beru špendlík a jdu zkusit prošťouchnout trysku :)
Matrix

Příspěvek od Matrix »

SimsonCZ píše:při stlačení páčky stěračů slyším, jak motorek pracuje, ale žádná voda na okno neteč
Jsem stejný případ. Sundal sem gumovou průchodku co je mezi kastlí a zadními dveřmi. Samozřejmě v tomhle místě prdlá hadička a všechno chčije do té průchodky kde jsou i kabely které jsou navíc s prasklou izolací, takže paráda. Musím to oravit co nejvíc, ať to nenapáchá ještě větší škody.
Opel Corsa 1.0 12V 40 kW, X10XE, 1998, 3dv., 155.000 km
System

Příspěvek od System »

špendlík ne, ten je moc tlustej...spíš přítelkyni vezmi šitíčko a najdi co nejtenčí jehlu (ale bacha at jí nezlomíš)
i s malým autem jde zahrát velký divadlo
SimsonCZ

Příspěvek od SimsonCZ »

Tak záhada vyřešena a dokonce jsem přišel na řešení dalšího problému se zadním sklem, který mě trápil už od koupě auta - nevytápělo. Zkusil jsem prošťouchat trysku, motorek šlapal a stále nic. Tak jsem prvně nechal motorek čerpat vodu o trochu déle - dřív jsem se bál, abych ho nespálil - a voda začala téct... jenže všude jinde, jen ne na okno. Tak se podívám do té gumové průchodky a měli jste pravdu. Plno vody a navíc ty kabely... jeden přervanej, zbytek bez izolace...Takže budeme pájet... :)

Moc vám děkuji za rady, které vedly k vyřešení tohoto problému...
Matrix

Příspěvek od Matrix »

Vítej v klubu :-D
Opel Corsa 1.0 12V 40 kW, X10XE, 1998, 3dv., 155.000 km
Píííny :-)

Příspěvek od Píííny :-) »

Závada jakou píšeš v kufru v tom husím krku to gumoví na levo to odělej najdi si mezi kabeláží co tam vede hadičku do ostřikovačů na zadní sklo oddělej ty trysky co míří na to sklo a vytáhni tu starou hadičku a dej tam novou a přidělej jí stejně jako tu starou akorát bacha až to budeš protahovat protože je k... tu hadičku vem si na to nějakou pinzetu atˇto můžeš vytáhnout ven pak jí akorát zakrátíš na určitou délku a bacha v tý gumě neni moc místa na tu hadičku.Atˇse dílo podaří
Opel-svěží myšlenky=lepší auta
Odpovědět