jsem tu nový , stejně tak jsem novým majitelem Corsy B-96 1,2i 33kW (Eco?) a řeším několik problémů, z nich závažnější je tento : Jedu, a když pustím plyn abych brzdil motorem, tak při nižších rychlostech okolo 50 a méně ( nevím přesně kolik, tachometr o +- 15km kecá = další problém ) mi začne samo přidávat plyn, je to dost nepříjemné když třeba dojíždíte auto při bržděním motorem a auto najednou přidá, po chvilce ubere a zase přidá... Někdo tomu řiká cukání a řešil to zaslepením EGR ventilu, zkusil jsem ho též zaslepit , ale bez výsledku ... Dále při prohlídce u mechanika sme zjistili, že je prý špatný 4. výfukový ventil - z motoru se ozývá klepání a zvuk má jak diesel, což mě zaprvé rozčiluje a zadruhé se bojím o motor... Prý by to mohlo být způsobené tím, že dříve byla podtáčená, ale poslední majitelka, která v ní jezdila cca 1rok jí spíše "přetáčela" , ale kdyby to bylo podtáčením a usazeným bordelem na ventilu jak mi bylo řečeno, vyřešilo by se to teoreticky přidáním nějakého čistícího prostředku do motoru? ( samozřejmě nemyslím jar a jemu podobné na nádobí
Přidání plynu v nízkých otáčkách + další závady
Moderátor: Arci
-
Co-RS-ák
Přidání plynu v nízkých otáčkách + další závady
Ahoj všichni
,
jsem tu nový , stejně tak jsem novým majitelem Corsy B-96 1,2i 33kW (Eco?) a řeším několik problémů, z nich závažnější je tento : Jedu, a když pustím plyn abych brzdil motorem, tak při nižších rychlostech okolo 50 a méně ( nevím přesně kolik, tachometr o +- 15km kecá = další problém ) mi začne samo přidávat plyn, je to dost nepříjemné když třeba dojíždíte auto při bržděním motorem a auto najednou přidá, po chvilce ubere a zase přidá... Někdo tomu řiká cukání a řešil to zaslepením EGR ventilu, zkusil jsem ho též zaslepit , ale bez výsledku ... Dále při prohlídce u mechanika sme zjistili, že je prý špatný 4. výfukový ventil - z motoru se ozývá klepání a zvuk má jak diesel, což mě zaprvé rozčiluje a zadruhé se bojím o motor... Prý by to mohlo být způsobené tím, že dříve byla podtáčená, ale poslední majitelka, která v ní jezdila cca 1rok jí spíše "přetáčela" , ale kdyby to bylo podtáčením a usazeným bordelem na ventilu jak mi bylo řečeno, vyřešilo by se to teoreticky přidáním nějakého čistícího prostředku do motoru? ( samozřejmě nemyslím jar a jemu podobné na nádobí
) Když už sem se tak rozepsal, nevíte zda všechny Corsy mají mít podsvícenou alespoň část přístrojovky - ventilátor a pod? To myslím pro začátek a první příspěvěk u vás na fóru stačí a prosím o rady abych mohl pořádně
Díky , Petr
-
Píííny :-)
Re: Přidání plynu v nízkých otáčkách + další závady
Čau vítáme tě jo vše má v základu svítit oranžově prostřední kolečko od ventilace když ho vysuneš tak to zeleně to je vyhřívání zadního skla jo asi to tim bude že máš bordel v tom motoru rozebrat kouknout vyčistit a bacha až to budeš nakopávat to auto tak bacha atˇněco nenecháš nějakí ty usazeniny ve válcích pak to budeme mít zvuk jak traktor mě se to taky stalo když nebo mě kámošovi čistil válce a vše kolem a nechal tam protože všude se nedostaneš bordel no ale nic půl dne jezdil jako tatra a pak se to vyfoukalo ven.Přeju atˇjezdí coza 
Opel-svěží myšlenky=lepší auta
-
Co-RS-ák
Díky:) Tak kontrolka od vyhřívání okna mi nesvítí, ale okno vyhřívá
Když sem měl rozebranou tu přístrojovku, tak sem narazil pouze na dvě žárovčičky , které stejně nefungují, ale prasklé se nezdály být, proto se ptám jestli alespoň část má svítit
)
Jak píšeš o nakopávaní, vzpomněl jsem si , že když startuju, tak mi to občas trochu víc škubne a když pustim spojku ( startuju pod spojkou s neutrálem ) tak mi auto mělo tendenci popojet, dokonce pár čísel pomalu popojelo, ale tak neznatelně, a když sem zase zmáčknul spojku, změnil se zvuk - tak mi příjde že je malinko pořád v záběru - nešla by nějak poštylovat? Navíc má strašně dlouhej chod, cca půl dráhy celého pedálu což mi příjde strašně divný, dole se zapojí a až skoro nahoře vypne úplně a jde nepravidelně ztuha-to bude možná pružinou co jí drží...
Nevíte? 
Jak píšeš o nakopávaní, vzpomněl jsem si , že když startuju, tak mi to občas trochu víc škubne a když pustim spojku ( startuju pod spojkou s neutrálem ) tak mi auto mělo tendenci popojet, dokonce pár čísel pomalu popojelo, ale tak neznatelně, a když sem zase zmáčknul spojku, změnil se zvuk - tak mi příjde že je malinko pořád v záběru - nešla by nějak poštylovat? Navíc má strašně dlouhej chod, cca půl dráhy celého pedálu což mi příjde strašně divný, dole se zapojí a až skoro nahoře vypne úplně a jde nepravidelně ztuha-to bude možná pružinou co jí drží...
-
Co-RS-ák
-
styxxy
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
ty otacky jak jsi psal ti asi bude delat volnobezny motor (krokáč) prostredni kolecko sviti dle me zlute zelene jsme nevidel nikdy v zadne corse... a ta spojka unasi ma to vice aut ale nevim zda to tak ma ci nema myt a co vim oplici maji dlouhy chod pedalu vsicky 
-
Co-RS-ák
krokáč sem nenašel, nevíš kde by se měl nacházet? popřípadě jak ho opravit - to sem tu na fóře taky nenašel... mě nesvítí ani jednou barvou, ale už mi zase začla blikat kontrolka směrovek což potěší
tak se spojkou si mě nepotěšil
ale i tak dík za odpověď 
Naposledy oživil Co-RS-ák v 04 čer 2011, 14:04