Chcíp a kolísání otáček

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
Jendys

Chcíp a kolísání otáček

Příspěvek od Jendys »

Nazdárek kolegové corsáci, mám dotaz, protože mě již naše corsa ....... a nejspíše půjde do šrotu. Mám 1,2 B, 33 kW. Jednou třeba za 14 dní nebo i tejden se stane že vyrazim od baráku a po půl kiláku na křižovatce skape ( jakoby přestalo jít palivo ) na desátý nastartování chytne a jede v pohodě.Někdy to udělá třeba ještě po 200 m, ale jinak jede naprosto v pohodě.Třeba 14 dní nic.Když se s ní jezdí denně tak to neudělá nikdy. Taky po zahřátí docela kolísaj otaáčky při volnoběhu.Ručička drží kolem 900 pak najednou padá, pak zase dřží a pořád dokola.V poslední době už nás stála pár korun.Jinak diagnostika nic neukázala.Jinak jsme měnili , palivák, svíce, kabely, rozdělovač, pal.čerpadlo. Díky za tipy, ale věřím že to není jednoduchý takhle napovědět. Je mi jasný že to může být X různých věcí.
System

Re: Chcíp a kolísání otáček

Příspěvek od System »

a kde tankuješ? Napadl mě palivovej filtr ale když řikáš že jsi ho měnil...lambdu by zase ukázala diagnostika...no opravdu těžko říct. Múže třeba zlobit i imobilizér (pokud máš) ale to by to chcípalo pomalu, svítila by kontrolka a diagnostika by to asi poznala...
Ale začal (pokračoval) bych vyčišténim škrtící klapky a krok. motorku,tim se nic nezkazí
i s malým autem jde zahrát velký divadlo
Jendys

Příspěvek od Jendys »

Nazdárek corsáci,tak corsa jezdila asi 14 dní bez problémů.Ted pět dní stála tak jsme zkusili nakopnout.S malýma problémama chytla.Tak jsem vyrazil, ujel jsem tak kilák, zastavim, chcípnu a při startování nechce chytit.Po několikátý konečně chytne ale nedrží moc otáčky, má to tendenci zdechnout.Pak jsem ujel zase kilák, zase chcípnu zkusim nastartovat a zase se nechce.Až naponěkolikátý opět chytí a jede.Paradox je že je to skoro pokaždý když venku prší a je vlhko.Napadnul mě jestli není v háji rozdělovač nebo něco co se týká tady tý části, třeba ten zapalovací modul, protože jak se auto ohřeje šlape oká.A když v dalších dnech nebude hnusně, tak to neudělá nikdy.Tyhle typy problémů jsou to nejhorší co může bejt :?
System

Příspěvek od System »

souhlasim, že je nejhorší když nevíš co to způsobuje...a souhlasim i s tim podezřenim na rozdělovač. Zkus si ho od někoho půjčit a hodit na chvíli do auta než koupíš novej. Jinak vyměníš půlku auta a stejně to nepojede víš co...
Jendys

Příspěvek od Jendys »

nojono nikoho s corsou osobně neznám, koukal jsem že novej stojí kolem 5000,- a ty parchanti tady na vrakáči nejsou zrovna z lacinýho kraje :?
System

Příspěvek od System »

a jakej že máš motor a rok výroby?
Jendys

Příspěvek od Jendys »

1,2 33kW, r.v.96
Odpovědět