Úbytek oleje

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Mafiozik

Úbytek oleje

Příspěvek od Mafiozik »

Zdravím vás corsáci a corsačky

Nastal mi problém s ubytkem oleje po výměně oleje mi začal asi mizet nevím kam ale dolívám a kdybych to měl hodnotit co jsem tam nalil tak by tam bylo už asi 6 litrů pod autem je stále sucho a z výfuku nic není vydět :(

Corsa 1,0 12v rv.98 nj.km:136000
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Re: Úbytek oleje

Příspěvek od FatriX »

heh mám to samé liju olej a za mesic 1.5 litru fuč :D vana suchá atd... ale dym z vyfuku jak cip počítám že to bude nejspíš těsnění pod hlavou nebo pístní kroužky :) a nedělá ti auto problé sem tam když chceš nastartovat tak nechce chytnout?? chytne asi po 5 sekundách držení klíčku a pak kontrolka s bleskem?? :) :prdik:
Mafiozik

Příspěvek od Mafiozik »

FatriX píše:heh mám to samé liju olej a za mesic 1.5 litru fuč :D vana suchá atd... ale dym z vyfuku jak cip počítám že to bude nejspíš těsnění pod hlavou nebo pístní kroužky :) a nedělá ti auto problé sem tam když chceš nastartovat tak nechce chytnout?? chytne asi po 5 sekundách držení klíčku a pak kontrolka s bleskem?? :) :prdik:
no kouř žádný není pod vanou sucho jako na sahaře,nevím kde a kam to teče ale někdo mi říkal že přes symering kliky mi to muže protejkat do převodovky a pak se mi auto občas dusí jako kdyby nechtělo jét
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

no vidis to me nenapadlo to sem mel problem u stare corzy co mi corly taky byl sem v servisu a melsem zasrane cidlo klikove hridele a rikam jak je to mozne a v servisu rikali ze je gufero(simering) v pi...... :) taky možnost ale to by ti auto chcípalo ...
Mafiozik

Příspěvek od Mafiozik »

FatriX píše:no vidis to me nenapadlo to sem mel problem u stare corzy co mi corly taky byl sem v servisu a melsem zasrane cidlo klikove hridele a rikam jak je to mozne a v servisu rikali ze je gufero(simering) v pi...... :) taky možnost ale to by ti auto chcípalo ...
Obcas mi padnou otacky nevim ale prijde mi blbost že olej muze delat takové problémi asi hodím blesku ze skály a bude to vyreseno ale nemohu mam ji moc rád už si semnou užila max a lita 168 km/h
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

prave ze jo olejicek je olejicek .D jak je cilo klikovky zasrane od oleja je spatně jedina moznost asi jak to vidim ja je rozebrat to a kouknout co je spatne to me ceka tento tydem mam to same zere olej skoro jak benzin :D kuknu na tesneni pod hlavou a necham si zmerit kompresi ve valcich jestli nejsou v pi.... pistni krouzky :D a taky musim zajit na diagnostiku :) rikam chci nastartovat a musim drzet delsi dobu klicek nez to chytne a pak mi sviti kontrolka motoru tak chcipnu a nastartuju znova a je to dobree ale kdosi mi rikal ze to je lambda :D
Mafiozik

Příspěvek od Mafiozik »

FatriX píše:prave ze jo olejicek je olejicek .D jak je cilo klikovky zasrane od oleja je spatně jedina moznost asi jak to vidim ja je rozebrat to a kouknout co je spatne to me ceka tento tydem mam to same zere olej skoro jak benzin :D kuknu na tesneni pod hlavou a necham si zmerit kompresi ve valcich jestli nejsou v pi.... pistni krouzky :D a taky musim zajit na diagnostiku :) rikam chci nastartovat a musim drzet delsi dobu klicek nez to chytne a pak mi sviti kontrolka motoru tak chcipnu a nastartuju znova a je to dobree ale kdosi mi rikal ze to je lambda :D
Lambdu mam starou asi rok ale asi to bude bud ty symerigy a nebo koužky a uplně nejiste je že měrka která tam je tak i kamarád nic nenameri na sve corse ale jede mu to

dik že se vubec nekdo ozval ted už jen servis
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

namerit musis jinak motor KO zadrenej :D pokud mas kamose automechaniky kukni na to sam ne? nebo to hod do servisu :) no jinak pokud uz chces vylepsovat to auto tak hod X14XE si myslim ze bude lepsi nez opravovat x10xe :)
jinak samozrejme jak chces pokud chces jen tak jezdit do prace nebo jestli stac 10 tak OK :)
Mafiozik

Příspěvek od Mafiozik »

FatriX píše:namerit musis jinak motor KO zadrenej :D pokud mas kamose automechaniky kukni na to sam ne? nebo to hod do servisu :) no jinak pokud uz chces vylepsovat to auto tak hod X14XE si myslim ze bude lepsi nez opravovat x10xe :)
jinak samozrejme jak chces pokud chces jen tak jezdit do prace nebo jestli stac 10 tak OK :)
počítam kdybych zadrel motor už by chudák nejel vůbec nebo se pletu?
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

tak to je jasne pak jinak vybrus .D pokud by pomohl :D olej musi byt kdo maze ten jede a kdo ne tak maže pěsky :D
Mafiozik

Příspěvek od Mafiozik »

FatriX píše:tak to je jasne pak jinak vybrus .D pokud by pomohl :D olej musi byt kdo maze ten jede a kdo ne tak maže pěsky :D
nevím co jsem dneska našel ale něco nevím co to je
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

¨posli foto cos nasel :D +
Mafiozik

Příspěvek od Mafiozik »

FatriX píše:¨posli foto cos nasel :D +
no něco je špatně a nevím co to je drat na maděru ale k čemu to je, :nervi!:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mafiozik

Příspěvek od Mafiozik »

Mafiozik píše:
FatriX píše:¨posli foto cos nasel :D +
no něco je špatně a nevím co to je drat na maděru ale k čemu to je, :nervi!:
Tak problém vyřešen ale po konzultaci s technikem my řekl že moje milovaná bleška corsička asi cpo nevydět opusti náš svět takže brakoviste a nebo radeji eko likvidace to zjistily po poslechu rozvodů nevím jak to poznaly ale asi jsou lepší nežli já
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

to je cidlo oleja a proc??? skoda toho spravit no problemoo pokud mas karoserii OK atd tak vyměn motor jenom :)
Odpovědět