ČAUTE,
Mam Corsu 1.4 8V ..Poslední dobou mi to začalo zlobit...Problém je v tom že když vytočim motor a pouštim spojku (jakože se chci rozjet jak magor) tak auto chvilku sotva jede a pak vytřelí.. ale držim nohu v motoru a motor dělá brbrbr a pak letí..Dneska jsme měnil palivovej filtr,nové svíčky,kabely,vzduchovej filtr čistej..
Každý měl na to jiný názor právě tak mě zajímalo jestli nikdo nevi na 100% čim by to mohlo byt..
Nevím jestli je to možný ale zjistil jsem když jsem je čistil že jedna je jiná jestli to vadí?...a pak stačí při koupi nových svíček vlastnit klíč na svíčky??a jednoduše zašroubovat je to tak že ano?
občas mi to taky dělalo a nikdy sem nepřišel čím to je. prostě musíš tankovat dobrej benzín, nenechávat stát auto x dnů a nejezdit jako slimák. vždy jsem to protáhnul 120-140 a zase byl od toho pokoj. nic jinýho v mým případě nepomohlo i když sem vyměnil svíčky, kabely, palec, palivovej filtr.
neznamená, že když je někde problém, tak tomu motoru dám pastu. Něco se tam děje.. a je potřeba ten problém najít. I kdyby auto stálo pul roku, musíš dojít a natočit to.
Souhlasim pokud je neco spatne v motoru tak ej treba opravit či zjistit čim to je...dneska jsem koupil konus a přijde mi nějakej obrovskej vypada to směšně v mém motoru...a nové svíčky které jsem tam šoupnul....ale bohužel furt mi to dělá...Je fakt ale že benzínem to je ...jsme totiz hroznej vocas a momentalne mam v natrži tak E85 15% + 95 35% + 50% shell vi power...asi se to podělalo tim ale už to neudělám akorád se mi to nějak takhle kloupě sešlo..Jinak mě auto stoji nanejvíš 3-4 v kuse...Bydlim na horách a jinak se nedostanu a když jedu tak min 40 km...vetsinou jezdim kolem 120km do skoly..
Jo a v kabině není slyšet skoro vlastního slova jak řve ten filtr.. Dam pak fotky.. A jezdim jak čuník davám tomu zákuř.. výtáh sjem to na 170km/h ale měl jsem sevřenou prdel jinak na trojku to taham až do 80km/h takže protažený je až až..
U tebe je nejspíš problém v tom čerpadlu, jestli si tankovat Ethanol, tak benzínovému čerpadlu se to nelíbí a přidírá se pomaličku.
Vyjet tu šílenou směs v nádrži a natankuj něco normální. Třeba benzín z Agipu nebo OMV. Jestli ti to přestane dělat ( což si myslím, že nepřestane), tak čerpadlo to mohlo předžít. Jestli nepřestane, tak čerpadlo je v prdeli a při zátěži to nestíhá dávat. Se to nezdá, ale když máš studený motor, tak ty dávky jsou tam strašně velké.
Jo a dělá ti to udušení jen za studena nebo i za tepla?
Za studena i za tepla..asi tak před třemi měsíci mi rupnul řemen a potkali se mi dva ventili tak jsou vyměněný novej řemen ale vodní pumpa se neměnila...a zjistil jsem že mi ty svíčky vedoucí k novým ventilům nedosedaj jdou zašroubovat tak na půlku možná něco víc..možná to hafruje kvůli tomu...jsem bez peněz doufám že to bude benzínem