Cvakání hydroštelů a kontrolka oleje

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
Terryz

Cvakání hydroštelů a kontrolka oleje

Příspěvek od Terryz »

Zdravím, potřebovala bych poradit. Mám opel corsu c 1.2 16V, rok výroby 02, ujeto 103000km.
Po ujetí cca 15km mi začnou cvakat hydroštely. Už jsem byla dvakrát na výměně, pokaždé to byl jeden či dva, chvilku dobrý, ale zase se to opakuje.. Když ujedu cca 40 km, začne svítit kontolka oleje, na volnoběh - ale oleje je tam dost, ani neubývá. Nikdo si s tím neví rady, ale prý by to mohlo být olejové čerpadlo?? jenže to stojí asi 14000Kč a kupovat ho nebudu. Bylo to na budíkách a nemaže to. Na tom autě je snad vše vyměněný, o víkendu to bylo i rozebraný a všechno vypadá v pořádku.
Snímač tlaku oleje je vyměněn, sací koš vyčištěn i se dával hustčí olej....
Nevíte někdo co by to mohlo být??? Díky
sipek

Re: Cvakání hydroštelů a kontrolka oleje

Příspěvek od sipek »

Určitě je to v čerpadle.. Zkus regulátor tlaku ;)
petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petanek192 »

cerpadlo taky myslim otec mel podobny problem u trivalce tzn stejny motor ten mel po vymene rozvodu cca 105tis km kazdy start motoru na sucho pak mazal normalne ... najelo to 188tis a pak to zacalo haprovat jako tobe spis diesel zvuk kontrolky mazani pri volnobehu atp . myslim ze vymena cerpadla byt z vrakoviste nejni od veci myslim ze tahle soucastka se casto nemeni nekdy vydrzi i 500tis km otazkou je kolik si povi na vrakaci a jestli to ma cenu ... radsi bych koupil holi motor se zarukou kdybi nahodou aspon 14 dni nez davat 14tis za cerpadlo do neceho co je treba uz chciceny (pridreny) tot muj nazor ... otec to vyresil taky posvem trivalec odstavil a koupil 1.2 16V a spokojen podotikam ze ta 1.2 ma najeto 64tiskm :-)
Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska

Saab 2,3Turbo AERO 250ps audio HARMAN KARDON 8)
Terryz

Příspěvek od Terryz »

Hm tak už se vyměnil i regulační ventil tlaku oleje a pořád stejný.. nezbývá než koupit ten motor
sipek

Příspěvek od sipek »

já to měl snadný.. měl jsem to samý a bylo to čerpadlem... vyměnil jsem ho a je to OK :wink:
Terryz

Příspěvek od Terryz »

Tak kdybych sehnala čerpadlo za slušnou cenu, proč to nezkusit, ale nechci do toho rvát moc peněz.
sipek

Příspěvek od sipek »

no upřímně.. já taky teď sháním.. jak jsem ho měnil, tak jsem tam dával ze starýho motoru a to mi teče u klikovky, takže stejně musím koupit... na vrakáči mi řekli že "do litru", takže tam v pondělí zajedu, koupím to a uvidím.. :)
Odpovědět