X10XE poradí někdo?

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

FatriX
Kontaktovat uživatele:

X10XE poradí někdo?

Příspěvek od FatriX »

Omlouvám se za nové téma le musel jsem nikde jsem nenašel pomoc tak zakládám nové téma k mému problému
Jak jsem již zmiňoval motor za studena natočí pokuckává jede snad i na 2 válce :( a chcípne. opět nastartuji to samé...
musím auto točit na max aby se trošku zahřálo. celou dobu svítí kontrolka motoru jak se motor zahřeje tak je to o 50% lepší ale pořád svítí kontrolka cuká dusí se a netáhne
když dám plný plyn tak tahá ale slabě a sem tam škubne že to vytočí jak gsi :D
vše možné je nové všechny čidla nová váha vzduchu taky lambda nová kabely překontrolovány katalyzátor nový, výfuk není ucpaný a ještě zpět jak se auto zahřeje a asi cca po 10 min drsné jízdy (plný plyn do omezovača a řadím) vypnu klíček za jízdy a zapnu a je na chvíli po problému zhasne kontrolka a jede v pohodě ale opět sem tam kolem 3000 a 4100 ot se jakoby přidusí a kontrolka se opět rožne když to protůruju na volnoběh tak zase zhasne a jede zase chvilku v pohodě
ještě další poznatek mám tam palivové čerpadlo z GSI. ale to by neměl být problém benzín přepouští přes ventil zpátky(přebytečný)

Prosím o radu co s tím? může to být EGR? nebo snad zapalovací lišta?
díky za posouzení a pomoc :)

dneska zkusím pročistit EGR a vyměním svíce .)
shanti

Re: X10XE poradí někdo?

Příspěvek od shanti »

Koukni na svíčky :D .
C 1,0 12V
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

Takže jsem koukal na svíce krásně vypálené takže pohoda čistil sem EGR ventil krásně chodí vyčištěný a problém přetrvává :(
poslední možnost je řídící jednotka.... :( :( :(
shanti

Příspěvek od shanti »

Byl jsi na diagnostice ?
C 1,0 12V
NoX

Příspěvek od NoX »

zkusil bych zapalovaci listu.
neco podobnyho nam delala omega, ale to je 6 valec, tak ta jen tak zase nechcipla, ale to s tim vynechavanim a tahem obcas tak a obcas tak tam bylo...
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

na diag pořád psalo lambdu.... a je tam nová delphi. dával jsem tam i jinou boshku nebo co to a stejné...
bumbik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bumbik »

ty woe - píše ti to lambdu jo? takže chyba P130 - to máš VÁHU VZDUCHU měl jsem přesně stejný problém - nic jiného to není - vyměň váhu vzduchu ale musí být originál bosch, jinak ti to bude blbnout dál ... diagnostika mi taky psala lambdu a po výměně žádná změna a byla to váha vzduchu! (poradil mi to technik Opelu)
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

já mám asi něco s rozvodama... zdá se mi že mám napínak v prd...
bumbik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bumbik »

nevím no, škoda, že nevíš kód chyby z diagnostiky ohledně té lambdy - pokud je to P130 tak na 1000% váha vzduchu, pokud máš napínák v hajzlu, tak to je jiná ... zaplať pánbůh, že mám nový řemen na čerpadlo klímu a altík a řetěz je bezúdržbový ...
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

právě že na řetězu mám napínák v hajzlu... nevím ale zdá se mi že to pořád skáče ten řetěz :D zkoušel jsem váhu z corsy c z10xe a stejně nefachčilo... a stále mám chybu snímač otáček klikové hřídele... tak nevím zkoušel sem potočit rozvody zpátky přesně na značky a stejně pořád píše chybu a to sem vyzkoušel hafo snímačů(otáček klikovky) vypadá to snad na ř.j. nebo ty rozvody že už je to asi mooooc vytahané
bumbik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bumbik »

nejsem odborník ... ale selským rozumem by to vytahaný rozvoďák dělat mohl ... ale může být třeba jen někde problém v kabelech někde zkorodovaný kontakt apod. ... mi např. dělala problém kostra - odporové kabely - ukostření - zkorodovaná matička - klasická matička desítka - vyšrouboval jsem zkorodovanou našrouboval novou a najednou po problému a taky diagnostika řvala, že mám vadné čidlo teploty motoru a přitom bylo nové - a výsledkem byla blbá matička - bo diagnostika neumí říct "máš zkorodovanou matičku na ukostření odporových kabelů, vyměň ji :mrgreen: "
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

jj :D ale stejně sem z toho blázen... rozvody nikdy nebyly měněné a to od novoty :D a je tam kolem 230 000 najeté :D rozvody budu měnit až doskládám GSI :) potřebuju nějaký stroj mít stále pojízdný... a gsi mám komplet rozebrané v garáži :) a 1.0 není kde schovat takže až gsi tak pak 1.0
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

tak záhadná záhada Zjištěnáá !!!paráda auto šlape jako hodinky :) sem nejšťastnější řidič :D:D bylo to ::::____:..---...

Palivové čerpadlo (zku...né) měl jsem tam odstředivé z 1 bodu :( a to mě nenapadlo tak jsem si tam dal zpátky zubové(z1.0 12v) a je po problému jede jako o život :) odstředivé do 3bar. a to zubové má větší tlaky takže super jede :)
Soni
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soni »

No konecne ti to jede :-)
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

jo jo sem moooc radd me napadlo ze od vymeny toho cerpadla to nejak na pytel jede ale nechtel sem si to pripustit protoze cerpadlo je z astry G1.6 16v tak sem si rikal ze je silnejsi tak sem se tomu nevenoval ale zkusil sem a jedeeee:) parada
Odpovědět