Cvakání v motoru při vyšších otáčkách
Moderátor: Arci
-
acko11
Cvakání v motoru při vyšších otáčkách
Zdarec. Mám B 1,2 33kW 1997. Nedávno mi motor v corsičce začal cvakat. Na volnoběh to slyšet není, ale když jedu a vytáčím ho abych přeřadil, tak je to cvakání dost slyšet. Zkoušel jsem tu hledat čím by to mohlo být, ale moc tomu nerozumím jsem elektrikář
Před měsícem jsem napínal řemen u alternátoru, protože vrzal a po nějaké době začalo to cvakání. Tak jsem si říkal jestli jsem to nějak nepohnojil tím napnutím.. napnul jsem ho s rozumem, ne jako strunu prostě aby šel trochu prohnout. Třeba to napnutí toho řemene nemá vliv na to cvakání a problém je jinde. Díky za radu, známej co je mechanik si to cvakání poslechl a řekl prej že je motor v
Jsem s corsou spokojenej mám ji už 5 rokem a za ty roky mě nikde nenechala a vždy chytla i při velkých mrazech. Žádnej problém ani závada. Akorát jsem při 130000 udělal rozvody a klasika výměna oleje... Ted mám 155000. Díky moc.
- petanek192
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cvakání v motoru při vyšších otáčkách
Stav oleje ? Treba olej pumpa uz nedava ve vysokejch otackach a cvakají hydrostely
Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska
Saab 2,3Turbo AERO 250ps audio HARMAN KARDON
Saab 2,3Turbo AERO 250ps audio HARMAN KARDON
-
acko11
Olej jsem měnil před 2 měsíci.. Ale mám asi špatné těsnění pod hlavou na víčku od oleje mám trochu takové zelené emulze.. To by nemohlo mít souvislost s tím? Vyzkouším teda vyměnit tu pumpu.. Jsem s corsou spokojenej větší auto zatím nepotřebuju, tak nechci aby mi za čas vyflusnul motor.. Určitě to cvakání tomu motoru dobře nedělá ne?
-
acko11
Takže by to měla dělat ta pumpa, nebo vyměnit ty hydrostely? Asi bych to měl řešit co nejdříve to cvakání motoru určitě dobře nedělá co? Díky.petanek192 píše:Stav oleje ? Treba olej pumpa uz nedava ve vysokejch otackach a cvakají hydrostely