Kolísání voln. otáček, při puštění plynu cukání motoru
Moderátor: Arci
-
Kolísání voln. otáček, při puštění plynu cukání motoru
Zdravím všechny,
chtěl bych se optat, máme CORSU B 1.0, rv. 1999, 3dveře a asi před týdnem nám z ničeho nic, ve volnoběžných otáčkách, jak bych to napsal ... motor běží, ale začlo se klepat auto a otáčky mírně kolísají ... při jízdě je vše v pořádku, ale jen ve volnoběžných se klepe celý auto ...
A potom ještě jedna věc, když jedu třeba na 3 (jedno jaký stupeň) jedu jedu a pak pustím plyn, tak auto začne cukat, 2x, 3x si cukne a pak je to v pohodě, silenbloky jsem dával nové všechny. Jak přidám plyn tak taky malinko motor (celé auto) cukne a pak jede v pohodě .. nesetkal jste se s tím někdo v čem by to mohlo být ?
Díky moc za jakýkoliv poznatek a v případě, že se to někde už řešilo, tak se omlouvám, ale nenašel jsem. Díky
chtěl bych se optat, máme CORSU B 1.0, rv. 1999, 3dveře a asi před týdnem nám z ničeho nic, ve volnoběžných otáčkách, jak bych to napsal ... motor běží, ale začlo se klepat auto a otáčky mírně kolísají ... při jízdě je vše v pořádku, ale jen ve volnoběžných se klepe celý auto ...
A potom ještě jedna věc, když jedu třeba na 3 (jedno jaký stupeň) jedu jedu a pak pustím plyn, tak auto začne cukat, 2x, 3x si cukne a pak je to v pohodě, silenbloky jsem dával nové všechny. Jak přidám plyn tak taky malinko motor (celé auto) cukne a pak jede v pohodě .. nesetkal jste se s tím někdo v čem by to mohlo být ?
Díky moc za jakýkoliv poznatek a v případě, že se to někde už řešilo, tak se omlouvám, ale nenašel jsem. Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolísání voln. otáček, při puštění plynu cukání motoru
rozvody??? mi to dělá všěechno možné a mám rozvody v p..... tak zkus kouknout jestlito nemáš sločené jinak palivák 

-
rozvody mi dávali v autoservise před 2 lety nové, řetěz slyšet není, auto je tiché ... právě předtím bylo hodně špatný a to jsem i slyšel .. ale víš jak to je, autoservis .. nemám s nima dobré zkušenosti. Palivový filtr ? že by přes něj šlo málo paliva myslíš ?
-
- Kontaktovat uživatele:
jo jak je starý tak je zasr. od bordelu a to palivo pak blbě protéká
u feldy to kamosce taky delalo škubalo to dostz a sem ji vyměmnil svíčky a palivák a je po problému 

-
Tak já to zkusím a uvidíme
Díky zatím za rady a kdyby to nebylo OK tak ještě napíšu. Díky

-
- Kontaktovat uživatele:
jo ten filtr je levná položka
tím tomu neuškodíš
a jinak pak to může být lambda 

-
a jak se dá zjistit, estli je lambda dobrá nebo špatná ?
-
- Kontaktovat uživatele:
na diag. jestli dává dobrý signál.. zkus ten palivák a uvidíš 

-
palivák nic ... dal jsem novej a je to stejný 

-
Já mam podobnej problem.. nejdriv mi kolisali otacky.. vymenil jsem svicky, nove filtry.... a OK
Ted to prozmenu zacelo taky cukat, kdyz pustim plyn tak to skube.. tak nejak stejne jako to mas ty a na diagnostice mi to nic nenaslo..
Ted to prozmenu zacelo taky cukat, kdyz pustim plyn tak to skube.. tak nejak stejne jako to mas ty a na diagnostice mi to nic nenaslo..
Opel Corsa B 1,2 16V rv 2000 

-
Já zkusím ještě svíčky, ale jinak nevím. Jak jsi na tom s olejem ? mě to žere i olej, takže budu muset asi nechat zkontrolovat hlavu a všechno okolo ... taky mě napadlo ještě vyčistit sání, klapku atd ... ale bohužel počasí nepřeje, venku to nepolevuje. Kdybys na něco přišel dej vědět, já kdyžtak taky napíšu co jsem vymyslel ..
-
- Kontaktovat uživatele:
tak mě to dělá podobné zvěrstvo a byl jsem právě na diagnostice a chyba P142 - obvod recirkulace - špatný signál (takže EGR ventil) to je pánové zdá se, i váš problém ... bohužel