Výfuk, koncovka - atest

Sekce šílenců,díky nímž se starej Adam Opel obrací v hrobě !!!

Moderátoři: Arci, Svoby, Vtomas

maahdypetr

Výfuk, koncovka - atest

Příspěvek od maahdypetr »

Dobrý den,

koupil jsem si laděný koncový díl výfuku. Sice jetý /minimálně/ ale to mi nevadí. Majitel mi k tomu dodal i atest na papíře. Chci se zeptat, zda to stačí a nebo se musí nechat zapsat do technického průkazu, popř, co ještě udělat, aby mi benga nenapařili pokutu..

díky
obcannofka

Re: Výfuk, koncovka - atest

Příspěvek od obcannofka »

já myslím, že papír by měl stačit, znám pár lidí co má na autě doma dělanej okruhovej výfuk kvůli výkonu, co řve jak prase a stačí si prej vytisknout atest normálně doma, nebo naskenujou atetst např. od remusu a s polišema je to v pohodě, stačí prej říct, že to má atest :) akorát to mění za origo, když jednou na technickou, ale s tím ty bys něměl mít problém ;)
Corsa B 1.0 12V ECO tec - 55PS → → → Punto MK2 1.2 16V HLX - 80PS
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

Techničák nejsou omalovánky :arrow: stačí lejstro :wink:
Corsa A GSi C20XE "Orangeer"
Corsa A C20XE "Terrorschlumpf"
neu: Corsa C GSi Z18XE
ex: Corsa B combi X14XE "Bublina"
obcannofka

Příspěvek od obcannofka »

vždyť jo, stejně nevozíš velkej techničák v autě
Corsa B 1.0 12V ECO tec - 55PS → → → Punto MK2 1.2 16V HLX - 80PS
Gooder

Příspěvek od Gooder »

Spíš si myslím, že by to mělo mít homologaci. Spousty policajtů papír nezajímá, chtějí to vidět vyražené přímo na tom dílu a v případě falšování by jsi měl nejspíš potom smůlu. Navíc to asi nebude úplně ono, když na STK se jede s původním.

Aby nemohli vůbec nic říct, tak by to mělo být v TP.

Asi takle, záleží na tom, na koho narazíš a na tvém vystupování před nimi.

obcannoffka: Ty ne, ale policie si ho může nechat v autě vyjet v el. podobě a to ti potom můžou být kartičky a různý lejstra na dvě věci.
Po silnicích se pohybuje pár řidičů a spousta držitelů řidičského oprávnění
Prosím -> Obrázek
maahdypetr

A co konkrétně má být na tom výfuku vyražené?

Navíc bych chtěl vidět policajta, jak leze pod auto a čumí na výfuk.

Jinak musím ten atest vozit s sebou? Co s tím zápisem do velkého TP? Mám si to nechat zapsat?

Kvuli technické kontrole se mi nechce sundávat a dávat sériový. Ovšem má-li atest, tak by neměl být problém a pokud jo, tak je na technické pošlu do prdele, hodím sérii, najedu jím tam znovu a pak to zase přehodím
Gooder

Příspěvek od Gooder »

Atest ve skutečnosti znamená něco jinýho než homologace, kterou ty potřebuješ. V zákonech se mluví o homologaci. Já ji mám na svém výfuku vzadu, myslím, že tam je E8(Dnes tam může být jakýkoliv číslo díky EU), 8 znamená ČR. A pak ještě něco(číslo certifikátu?), aby se dalo zjistit, jestli to je na to auto. Ale hlavní je tam mít to Esčíslem.

No může tě nechat poslat na technickou kontrolu a tam nebude problém si zjistit, jestli na něm něco je.

Papír k homologaci je asi lepší vozit s sebou, nebo i atest k okům. Ale všemocný to vždycky není. Jinak v případě, že je homologovaný, tak by na technický problém být neměl. Ale to se asi netýká emisí, jenže tam nemusíš projít ani s origo :D

A zápis do TP není lehký, už jenom kola jsou někdy problém a myslím si, že s výfukem to bude ještě těžší.

Edit: O jaký výfuk se jedná?
Prosím -> Obrázek
Gooder

Příspěvek od Gooder »

S tímhle prodejcem jsem se bavil, nějakej papír k tomu sehnal, ale zezadu na výfuku bude pravděpodobně i vyraženo to E8 nebo něco takovýho(Zkus se ho zeptat, ale mám pocit, že to bude mít taky). Mám totiž taky A.T.U, jen není zahnutý takto nahoru ale jen rovně a je kratší( viz Obrázek )

Ještě by teda výfuk neměl přesahovat přes okraj auta.
Prosím -> Obrázek
maahdypetr

Já ten výfuk už mám doma, takže se mrknu jestli má E8. No tak s tím přesahem nevím, asi bude vyčuhovat. Uvidíme, zjistím, kde se dá udělat technická bez remcání. Popoř. pokud mě pošlou pryč, tak hodím sérii a je to. Teprve ho budu montovat, takže si to na ten seriový přizpůspbím
Gooder

Příspěvek od Gooder »

Nic přizpůsobovat nemusíš. Výfuk je dělanej přímo na Corsu B a vyměníš to kus za kus. A nějakej ten papír k tomu máš? Možná poleze ze spodu z nárazníku ale čumět přes to vystouplý třeba nebude.
Prosím -> Obrázek
maahdypetr

jj ten maník mi k tomu poslal nějaký 2 papíry, prý atest.
Gooder

Příspěvek od Gooder »

Prosím -> Obrázek
maahdypetr

Ano to je presne ono.. Je to spravne?
Gooder

Příspěvek od Gooder »

To snad obsahuje TÜV certifikát a je to myslím i homologace, já si to vytisknu a budu to radši vozit s sebou. Když tak by jsi měl mít vzadu vyražené to E8. Myslím si, že důležitější je to vyražený než nějakej papír. Protože to PDF není problém upravit, takže bych se asi policie nebál, a asi ani stk.

Já měl průchozí Remus, ale 100metrů od baráku mě zastavili policajti(policajtka) a první bylo, jestli je homologovanej. Řekl jsem pravdu, že není homologovanej. Řekla mi, že za to můžu dostat slušnou pokutu a ještě něco. Tak jsem říkal, že auto už jsem tak koupil(výfuk jsem tam nechal dát 3 měsíce po koupi) a ona jak dlouho ho mám, tak jsem řekl, že půlroku, ale že už na internetu koukám po homologovaným(což zčásti pravda byla, už jsem se zajímal o ten, co mám). Naštěstí to bylo jen domluvou a 3 měsíce na to, jsem namontoval současný výfuk. S tímto výfukem mě naštěstí ještě nestavěli a do teď jezdím jen s tím vyraženým. Teď radši ještě vytisknu ty papíry a uvidím no.
Prosím -> Obrázek
Odpovědět